Freight Broker vs Freight Broker Agent

Att veta skillnaden mellan en fraktmäklare och en fraktmäklaragent är ganska enkelt. Fraktmäklaren måste ha sin egen DOT-myndighet, licenser, försäkringar och en borgensförbindelse på plats, plus bära allt ekonomiskt ansvar. En fraktförmedlare arbetar under fraktförmedlaren och belastar inget av det ekonomiska ansvaret.

Mäklaren och agenten gör samma sak, därför behöver de samma utbildning i alla andra aspekter av förmedling. Utbildning bör komma från någon som har både erfarenhet och kunskap inom detta område. När allt kommer omkring skulle du inte anlita en Godstransport tåg för att operera ditt hjärta? Så varför skaffa utbildning av någon som inte varit där och gjort det.

Det är här a1 fraktutbildning kommer in. Jack har varit där, gjort det. Så han kan alla detaljer i verksamheten. Med över tjugo års erfarenhet borde han. Att vara logistikkonsult såväl som utbildare ger Jack fördelen (eftersom du kommer att annonsera från mun till mun för honom) och dig fördelarna. Hur? De flesta skolor och utbildningsseminarier lär dig grunderna och därifrån är du på egen hand. Du kan inte ringa en skola eller en tränare från ett seminarium (och även de flesta individuella tränare) klockan 2 på morgonen om du stöter på ett problem. Men med Jack som din logistikkonsult kommer du att ha en pågående relation, som kommer att svara i telefonen klockan 2 på morgonen. Du kommer att ha någon som leder dig genom de nödvändiga stegen för att bygga ditt företag. Det är snarare att starta en fraktmäklare från bottenvåningen och uppåt, eller utbilda enskilda agenter. Både agenten och mäklaren är egenföretagare och tro det eller ej, alla bygger sina egna företag. Så hur vet du vilken verksamhet som är rätt för dig? Tänk på följande kriterier för var och en:

Mäklare: Borgensförbindelse, Contingent Cargo Ins, kundfordringar, leverantörsskulder och DOT Authority bara för att nämna några. Cirka $20 000,00 för att endast öppna dörrarna.

Ombud: Dator, Fax, Telefon, ett bra långdistansföretag, samt eventuella lasttavlor etc. som mäklaren inte tillhandahåller ombud.

Nedan listas några av de viktiga saker som en mäklare och en agent måste veta.

Hur och var du hittar avsändare, transportörer, din kundbas och vikten av kundservice.

Ärlighet och integritet bör vara din främsta regel, ta reda på varför.

Konsten att kalla samtal, beräkna priser inklusive de med bränsletillägg, använda lasttavlor och föra register.

Det pappersarbete som krävs för att komma igång med operatörer och varför checksamtal är viktigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.